kunst en knutsels

Hvala

1 augustus 2017

We zijn terug van weggeweest.  Een hele roadtrip vol mooie momenten,  onthaasten, dedigitaliseren, garnalen vangen, genieten.

Op reis beleef je de tofste avonturen.  We slaan het allemaal op in onze gedachten.  Foto’s verhuizen van smartphone naar computer, waar ze bewaard worden tot in de eeuwigheid.

Vroeger was het met je fiets naar de fotograaf rijden om je rolletjes af te geven om na een week geduld ( of was het langer?) hopelijk niet te moeten constateren dat je hele reis overbelicht was.  Het was moeilijk om nog niet te kijken voor je thuis was, want dat was verboden.  Het bekijken van de reisfoto’s was een gezamenlijk gezinsgebeuren.  Nog leuker waren de avonden waar dia’s werden bekeken.  Voor de jeugdige lezers: de voorganger van apple-tv.

Ik moet bekennen dat ik het bijhouden van foto-albums ergens onderweg heb laten verwateren.  Sinds het ontstaan van de digitale albums vermoed ik.  Jammer eigenlijk, want hetgeen ik wel heb geplakt, wordt nog regelmatig doorbladerd.

Thuisgekomen van de reis, heb ik weer gewoontegetrouw mijn herinneringen opgeladen en nu wil ik er toch iets mee doen.

Op de keukentafel slingert het één en ander rond dat na het thuiskomen nog een plaats moest krijgen.  Waaronder dé zak.

Iedereen die kinderen heeft, heeft na de reis ook zo’n zak mee naar huis.  Hij bevat een verzameling stenen, zand, schelpen… waarvan je hoopt dat de beestjes die erin zaten niet zijn meegereisd.  Het is niet onderhandelbaar om die dingen daar achter te laten, dus de zak moet mee naar huis.  Na een dag of 2 zijn ze die compleet vergeten en zou je hem dus in theorie de vuilbak in kunnen kieperen.

Maar dat ga ik dus nu eens niet doen.   Wat is er heerlijker dan een moment, een herinnering te kunnen vangen in een potje om er elke dag van te kunnen nagenieten?  Ik spring mee op de bokalen-hype en maak een memory-jar.  Het is niet moeilijk en ik beloof dat je het leuk zal vinden, hoe creatief of klunzig je ook bent.

Je hebt nodig:

  • 1 bokaal ( die al lang in je kast of kelder staat te wachten op die smoothie die je nooit maakt of het hippe slaatje dat je dan toch maar op een bord opdient.)
  • enkele afgeprinte reisfoto’s ( het kiezen is het moeilijkste van dit hele crea-gebeuren!)
  • dé zak (die opgeviste zeekomkommer geef je nu best de vrijheid…)
  • een schaar

Schik een deel van de zak-inhoud in de bokaal.

Gebruik als achtergrond een foto van het landschap waar je op reis was of een stuk landkaart, stadsplan…

Knip de delen uit je foto’s die je wil gebruiken (Laat die love-handles er maar aan, ze maken je tot wie je bent 😉 ) en schik ze in de bokaal.  Ik heb geen lijm gebruikt, maar dat is natuurlijk niet verboden.

Tadaaa !  Je eigen homemade reisherinnering in een potje.  Ik ben al benieuwd naar jullie bokalen !

       

Ik zette er nog een stenen vis bovenop die ik in het stadje Porec kocht bij Fish4wish, het meest happy winkeltje van Kroatië.

Het principe is simpel: bij de adoptie van een vis mag je 4 wensen opschrijven op biologisch afbreekbaar papier.

Op het einde van de zomer worden alle wensblaadjes in de Adriatische zee opgelost.

Ik vond het een heel mooie gedachte en doopte mijn vis “hvala”, wat Kroatisch is voor “dank je”.

Ik heb hem niet gekozen, hij koos mij 😉

Love, Cotton Candy

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *