Allerlei

Life is a picnic

17 augustus 2017

Het regent.  Alweer.

Vorige week hebben we stovers (karnemelkstampers) klaargemaakt.  Voor het eerst niet in december.  We kunnen het erover eens zijn dat de seizoenen al lang niet meer zijn wat ze waren.

Er wordt genoeg over geschreven door wetenschappers en doemdenkers, maar constructief als we zijn gaan we hier op zoek naar oplossingen.  Het is wat aanpassen als je Beer Can Chicken op de barbecue plots tot waterzooi wordt herleid of als je op dikketruiendag in februari zonder truien okselvijvers bestrijdt.  De Belgische zomer heeft soms rare kuren, wat bij mijn puberend jong volkje vaak resulteert in overmatig gebruik van Ipad en televisie.

Het antwoord op de vraag: “Wat gaan we nog doen vandaag?”, kost je bij regenweer vaak veel geld.  Indoorspeelpleinen, bioscopen, shoppingcentra ontvangen ons met open kassa’s… maar op een dag moet je iets anders verzinnen.  Als vurig voorstander van dedigitalisering ga ik in de tegenaanval met plan B; een indoor picknick !

Eens je je erover hebt gezet dat het eigenlijk een zot idee is, zijn er alleen maar leuke kanten aan een indoor picknick.  Het hoeft niet veel te kosten en je kids of andere gasten zullen het geweldig vinden.  Zelfs pubers laten er met plezier de overbelaste Ipad voor aan de kant liggen.

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om met je indoor picknick te scoren:

  • Op de grond zitten is een must voor het echte picknick-gevoel, veel kussens, dekentjes en tapijt maken het af.

  • Als je boterhammen serveert moeten ze diagonaal gesneden zijn, want zonder driehoekige boterhammen kom je nergens op een picknick.  Geef toe dat die toch ook veel lekkerder zijn…
  • Ga helemaal crazy met zoetigheden.  Koekjes, taart, snoep, chocolade… vandaag mag het allemaal! Om Kind en Gezin niet helemaal op stang te jagen kan je als tegengewicht ook wat fruitsalade maken 😉

   

  • Maak je eigen limonade. (lees: koop citroenlimonade en giet in een limonadetap met enkele kwartjes zelfgesneden limoen erbij… niet doorvertellen.)  Voor volwassenen kan je natuurlijk ook een huiscocktail uit de tapkraan toveren.

  • Servies mag zoveel mogelijk van plastiek of karton zijn.  We willen genieten, niet afwassen.
  • Gebruik decoratie die aan natuur doet denken zoals bloemen, vlinders, nepgras…
  • Er moet eigenlijk een rieten mand aanwezig zijn, ook al ga je nergens naartoe en kom je nergens vandaan.  Je wil toch de indruk wekken dat het een echte picknick is? The magic is all in the illusion…

Een picknick -indoor of outdoor- is trouwens ook een leuk thema voor geplande feestjes.

Verjaardag, communie, instuif of trouwfeest… dan werk je het thema gewoon wat grootser uit.  Je maakt het zo chic als je zelf wil.   Je moet alvast geen stoelen en tafels huren, dus heb je meer budget over voor het eten zelf 🙂

(foto: pinterest)

Als je veel mensen uitnodigt kan je iedereen iets laten meebrengen, zo wordt het verrassingselement alleen maar groter.  Wacht dus niet langer op die ene dag met gegarandeerd mooi weer of tot een gelegenheid zich voordoet om te mogen feesten.

Die onverwachte zomaar-feestjes zijn meestal de leukste.

Ik zal hier moeten afronden, want mijn pubers beginnen te vragen wat we vandaag nog gaan doen…

Add a little confetti to each day 😉

Love, Cotton Candy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *